Hestia Hotell Europa Tallinnas

Mulle meeldib jagada asju kui millegagi rahule jään ja üllatun positiivselt ehk seekord juttu Hestia Hotellist Tallinnas. Kui tavaliselt mitmekesi reisides eelistan kas spa-hotelle või ööbimiseks apartmente, siis seekordne eelistus oli ööbimiseks just hotell, et poleks check-iniga kellaajaliselt probleeme (hiline saabumine, ei teadnud ette) ja oleks hommikusöök hinnas.



Kuigi ma olen Tallinnas elanud mõned aastad tagasi siis seekord endale bookingust ööbimiseks hotelli valides kuulsin Hestiast esimest korda - ja tegu veel hotelliketiga (või ehk on nad nime muutnud?). Eks ma tean siiani rohkem spa-hotelle kuna siiani Eestis ööbides või ööbimiskohti otsides olen just neid vaatanud. Seekord, kuna mul oli kell 10 hommikul töökohtumine ja oleksin pidanud Tartust ca 6 sõitma hakata, tundus mõtekam pühapäeva õhtul elukaaslasega Tallinna kaasa sõita (ta pidi nagunii minema) ja hoopis hotellis end välja magada.

Ükskõik, kus riikides ma olen ööbimist otsinud siis minu jaoks alati to-go valik booking, olles seal ka genius 2. tasemel siis on sisse logides tunduvalt paremaid pakkumisi kui niisama vaadates. Seekordne valik langeski Hestia Hotell Europa kasuks kuna sain upgradetud! toa 42€ eest kesklinnas (sadamas) ja hommikul oli kohtumispaika jalutada 15 minutit. Suurepärane asukoht! Tegu täpselt Admiraliteedi basseini juures oleva hotelliga ja mu merevaade oli basseinile (okei, natuke eemalt nägin merd ka) - kuid sellest hoolimata oli vaade ja päikeseloojang ilus!






Ainus millega asukohta suhtes peab arvestama, kuid ilmselt ka paljude teiste kesklinna hotellidega on müra. Praegusel koroonaajal veel on ilmselt turiste vähe ja seetõttu ka seal kandis päris sellist lärmi ja lällamist ei olnud, kuid mingi hetk öösel (magasin lahtise aknaga) ärkasin küll mingi muusika ja lärmi peale üles, aga jäin õnneks üpriski kohe uuesti magama.

Esmamulje tuppa astudes oli, et tuba on suur ja avar. Samuti saadi mu soovidele vastu tulla ja sain üksi laiutamiseks laia kaheinimese voodi (mmm kui pehme see oli, samuti oli pehmed padjad ja tekid) ning kõige rõõmsam olin oma "erisoovi" üle ehk vanniga tuba (jep, mul pole endiselt majas vanni, aga koht selleks on). Kuna ma jõudsin hotelli alles natuke enne 21 õhtul siis olin juba söönud, elasin end korra sisse, läksin vanni ja seejärel vaatasin natuke telekas olevast youtube apist videosid (kuna Eesti kanaleid ma ei suutnud sealt leida, soome kanalis oli küll Eesti keelne Vehkleja; saksa kanalites oli kõik peale loetud ja keelt ei saanud muuta).




Ma ei vaatanudki, mis kõik toas olemas olid kui kapis oli triikimislaud, rätte oli 2 suurt, 2 väikest ja jalgadele. Kaks tekki ja neli kahes erinevas suuruses patja (mmmm kui hea oli laiutada). Toas oli ka veekeetja, neli teepakikest ja kaks lahustuvat kohvi, lahustuva koore ja suhkruga. Samuti minibaar, mille hinnad tundusid isegi mõistlikud. Toas oli diivan (mis minu arvates käis voodiks lahti), tugitool, laud, kirjutuslaud+tool ja riidekapp.






Ainus, mis küsimusi tekitas oli see, et hotelli voodisse oli jäetud mängulammas, keda saab 10€ eest kaasa osta. Esiteks - ei olnud sel mingit "kile" vmt ümber ja väga uus see välja ei näinud. Ehk nõmedalt on mängitud laste emotsioonidele ja ilmselt suure tõenäosusega mängitakse selle lambaga seal hotellis ja jäetaksegi see samatargalt sinna järgmistele.

Hotell oli puhas, toas asjade olemasolu ja paigutus meeldis mulle väga - kui norida siis ilmselt ei ole ma toas olevate mustrite suurim fänn, aga see pisiasi. Vannituba oli õnneks puhas, kuid minu maitsele ehk natuke liiga pime. Kui muidu ei noriks muu üle, siis vannis olles oli kraanikausi alune kuidagi imelik, mis jättis natuke sellise väsinud ja lohaka mulje, ehk tundub, et kivisse oli jäetud kraanikausi koht, kuid kraanikauss oli selle jaoks vale kuju/suurusega ja vannis pikutades hakkas see kuidagi eriti silma. Samas - täiesti pisiasi! Negatiivsetena neid asju tegelikult ei loe - pigem, kuidas saaks veel paremini. Hotellis ise oli väga vaikne ja toad ei tundunud samuti läbi kostvat.



Hommikusöök oli samuti hinnas ja hommikusöögi ajad mõistlikud. Ma läksin vist sööma 8 ajal ja siis vaikselt hakkas veel inimesi kogunema. Valik oli suur, toidud oli soojad, kõik kausid-taldrikud täis ja ilmselt igaüks leiaks sealt midagi. Ma ei ole väga hommikusöögi inimene siis võtsin endale klassikalise sooja-soolase hommikusöögi oad-kartul-peekon-kurk-salatilehed ja kõrvale apelsinimahl. Valikus oli ka putru, leivad, saiad, salatimaterjalid, puuviljad, jogurt jmt. Samuti oli tuppa jäetud ka hommikusöögi tuppa tellimise leht ja kui ei eksi maksis teenus 10€.



Mu ööbimine seal jäi üpriski lühikeseks kui umbes 21 jõudsin ja 9 läksin minema, siis just sellisteks töö ööbimisteks on tegu väga hea hotelliga - 42€ öö eest on minu arvates vägagi hea hind arvestadeks ainuüksi asukohta, puhtust/toa suurust, hommikusöök hinnas. Edaspidi - turvaline valik, vaatasin, et ka üldjoontes on teised samuti rahule jäänud.

Kas ma läheksin tagasi - JAH, kas ma soovitaksin - JAH, kas ma tulevikus lähen sinna tagasi - ilmselt ei, mitte negatiivses mõttes, vaid lihtsalt prooviks mõnd muud kohta - kasvõi sama keti oma.


Kommentaare ei ole