Kitsejuustu brüleekreem

 Ilusat uut aastat! Ma pole tükk aega siia osanud midagi kirjutada, mis tõesti tunduks blogis jagamist väärt (kes tahab rohkem kursis olla piiluge instagrami, seal jagan rohkem oma tegemisi). Kuid kitsejuustufännidele on antud retsept ilmselt miskit proovimist väärt ;)



Antud retsept on minu nägemus ja katsetus kitsepiima brüleekreemist. Sain antud magustoitu jõulupeol süüa ja kitsejuustu fännina jäi see mind niii kummitama ja oli megahea. Uurisin ja googeldasin erinevaid retspte ja päris sarnast nagu jõulupeol sain ei tundunud ükski (oligi nö kreemina, ilma suhkrukatteta), aga maitse poolest tuli antud magustoit päris sarnane. Antud magustoit ei meenuta ehk konsistentsilt kõige rohkem créme brûléed, mida olen harjunud saama, kuid siiski jäi väga siidine ja kreemjas. Tegelikult on tegu ülilihtsa (vähe koostisosi) ja üpriski kergelt valmiva magustoiduga, aega võtab vaid küpsemine ja pärast jahtumine.





Vaja:
* 400 ml vahukoort
* ~170 g kitsepiimajuustu
* 6 munakollast
* 2 sl suhkrusiirupit (võib olla ka muu maitsesiirup või kasutada vanillit)

Katteks ( soovi korral) valge või pruun suhkur

(Mul jätkus antud kogusest viiele vormile)

Valasin vahukoore potti ja lasin keema, lisasin hulku suhkrusiirupi ja kitsepiimajuustu ja keetsin senikaua kuni kitsejuust oli sulanud. Samal ajal eemaldasin munakollased ja segasin eraldi kausis munakollased läbi. Kui kitsejuust oli sulanud valasin antud sega munakollase hulka ja segasin läbi ja valasin vormidesse. Küpsetasin veevannil 150 kraadi juures u 45 minutit kuni magustoit ei olnud enam vedel (katsetasin lusika seljaga, kas jääb kinni) ja oli vormis mõnusalt vetruv.
Seejärel tuleks magustoit enne söömist maha jahutada, ideaalne on min 2 tundi, aga sobib ka u 30 minutit. Enne serveerimist soovi korral katta magustoit suhkrukihiga ja gaasipõletiga suhkur pruunistada.








Kommentaare ei ole