Reisile?! Reisikohvri pakkimine

Loogiliseks järjeks eelmisele kosmeetika ja hügieenitoodete postitusele mõtlesin koguda erinevad nipid, ideed ja muud asjad, millele pakkimisel tähelepanu pöörata. Eks mõned nipid on küll sellised, mille peale tahaks daa öelda, et kõik teavad, aga samas vahest ei turgata mõni lihtsaimgi asi õigel aja pähe.



Reisikohvrid tellisin SportsDirectist, tulid kiiresti ja hind oli super! Mudelilt American Touriser Bon Air Hard Case. Meil M suuruses türkiis ja kollane. Vaatasin hetkel, et hinnad korralikult tõusnud, ise saime soodukate ajal M suuruses kohvrid hinnaga 53,99€ ja transpordile 11.99€ otsa ehk ümmarguselt 60€ kohver. Praegu samad kohvrid 143,99€ seega ei olegi nii, et "soodushinnad" on kogu aeg ja täishinnad petukad, et saab ostmist edasi lükata. Mis mulle selle kohvri juures meeldis on see, et tal on TSA lukk ehk teoreetiliselt ei pea kartma, et keegi mu kohvri laiali lammutaks ja teiseks on tal ka 360 kraadi keeravad rattad.







Pakkimine
  •  Üks parimaid nippe on see, et ära jäta pakkimist viimasele hetkele! Seda suurem on võimalus, et kotti satuvad ebavajalikud asjad ja vajalikud asjad jäävad maha. Sa ei pea hakkama pakkima nädal varem, vaid võid näiteks märkmiku vahele teha nimekirja asjadest, mida kaasa vaja/tahad võtta - seejärel saad pakkima asudes need ära märkida.
  • Nipp! Niivõrd kuivõrd see kellegi jaoks just uus nipp on, kuid lennukisse on soovitav selga panna oma kõige raskemad riided ja jalanõud - samuti on võimalik kasutada lennujaamas pealisriiete ära andmise võimalust ja neid reisile mitte kaasa vedada. 
  • Vaata kindlasti ilmaennustust ja ka õhtuseid/öiseid temperatuure. Lennukisse soovitan minna siiski pikkade riiete ja kinniste jalatsitega (juhul kui pole tõesti 99% kindel, et sihtkohas on korralik suvi), et olla valmis ka jahedamateks õhtuteks kui vihmasteks ilmadeks. Kuigi keegi enamasti ei viitsi seda teha siis tegelikult kui vaadata ilmaennustust ja panna see kokku oma reisiplaaniga, siis tõenäoliselt võetakse kaasa tunduvalt vähem riideid, mida ei kanta. Ära viska niisama riideid kotti, et see särk sobib nende pükstega, see kleit mulle meeldib jne, vaid võidki kirja panna planeeritud tegevused ja seejärel mõelda välja riietus iga päeva/kindla tegevuse jaoks.  Näiteks teksapüksid on ilmselt ühed raskemad asjad, kuid mustade teksapükste välimust saab muuta särgi ja jalatsitega pidulikust sportlikuks. 
  • Kui natukenegi on viitsimist soovitan valmis mõeldud komplektid ka seljas järgi proovida - tihti vaimusilmas kokku sobivad asjad ei pruugi seljas üldse nii kokku sobida nagu sooviksid.
  • Kasuta pakkimisel erinevaid kotikesi, kuna nii on kergem üleliigne õhk riiete vahelt välja saada ja asjad võtavad kotis vähem ruumi. Kotikesi on ka lihtne otse kotist välja ja sihtkohas näiteks sahtlisse tõsta ja ei pea aega viitma asjade lahti ja kokku pakkimise peale. 
  • Nipp! Kindlasti teate kuidas enamus magamiskotte saab rulli keerata ja mahutada ära pisikesse kotikesse. Sarnaseid kotikesi müüakse ka riietele ehk juhul kui ongi vaja reisile kaasa võtta natuke rohkem õhku täis riideid näiteks joped-vestid siis taolise kotiga saab hästi palju ruumi kokku hoitud ja üleliigse õhu välja ilma, et riided kotis uuesti laiali rulluks.
  •  
     
  • Erinevad kotid näiteks a) mustale pesule b) jalatsitele c) märgadele (ujumis)riietele d)lisakott igaks juhuks. Ziplock kotid on maruhead nii mustale pesule kui märgadele riietele, kuid peaasi, et neid siis sinna ei unustaks (eriti märgi riideid!)
Jalatsikott

  •  Vajadusel paki kaasa lisakott - kas näiteks kott, millega linnapeal/muuseumites/shoppamas käia või nt riidest ostukott juhul kui plaan kohalikus toidupoes käia. Turismikates peaks olema kõige ohtumad kotid, mis käivad üle õla (raske vargal kaasa haarata) ja lukuga (kindlasti mitte pealt lahtised). Rahvarohketes kohtades siis kindlasti kotti kanda pigem ees puusal kui seljataga. Samuti rahvarohkes kohas ei pruugigi aru saada, kas trügitakse või askeldab keegi su seljakoti kallal.
  • Rullimismeetod on pakkimisel üks parimaid lahendusi ja ka rullida saab erinevatel viisidel. Enamus riietest saab teha üleskeeratud ääre, mille saab pärast "üle riiete rulli" keerata ja nii jäävad rullid hästi tihked ja ei vaju laiali.

  • Pakkimisel kasutada ära ka vööd ja keera need riiete ümber, et vöö ei murduks ja samas mõni suurem riideese rullist lahti ei vajuks.
  • Täida reisikotis olevat "tühjad" kohad. Näiteks sokid saad rullikeeratuna panna tossude sisse. Kui soovid kaasa võtta ka käekoti/seljakoti siis vormihoidva käekoti sisse saad samuti kotis näiteks oma riided või pesu panna.
  • Soojemasse kohta reisides on hea kaasa võtta suvekleite, sest enamasti kaaluvad nad vähe, neid on kerge kokku pakkida ja üks kleit on juba omette outfit. Kleite on ka lihtne aksessuaaridega stiliseerida, kas rohkem igapäevaseks või pidulikuks.
  • Paki kaasa pigem neutraalseid ja klassikalisi riideid - näiteks mustad lühkarid/sinised teksalühkarid/sinised teksad ja valged/mustad/pastelsed särgid, mida on omavahel lihtne kombineerida ja tõenäoliselt sobivad kokku ka reisil ostetavate asjadega.
  • Reisile minekuks ei ole otstarbekas kaasa võtta uusi kingi, mida pole varem sisse kantud. Kui oled ostnud uued jalatsid, mida reisile kaasa võtta siis leia vähemalt võimalus need varem sisse kanda. Igaks juhuks võiksid ka ennetavalt mõned plaastrid kaasa varuda!
  • Kui sa plaanid reisil nagunii shopata siis jäta kohvrisse ruumi ning ära paki liiga palju asju kaasa, eriti neid, mida plaanid nagunii reisilt soetada.
  • Võid küll pakkida kaasa reisipikkus +1 paar pesu ja sokke, kuid peatuses ühes kohas on võimalik neid siiski ka vahepeal käsitsi pesta. Tasub ka läbi mõelda, mitu rinnahoidjat kaasa võtta ja kas näiteks riided paistavad/kumavad läbi - näiteks nahatooni rinnahoidja võib mõne valge riietuse all vähem välja paista kui valge rinnahoidja. Samuti kas on kleite/särke, mille alla rinnahoidja ei sobi või vajab spets rinnahoidjat? Mõndasid paeltega rinnahoidjaid saab kanda ka ilma paelteta või mõelda hoopis vähem kaaluvate "nibukleepsude" peale juhul kui rind ei vaja eraldi tuge või särgil on küll tugevdus sees, aga nibub kumavad läbi.
  • Kuigi kõik riided määruvad, siis valged ja heledad määrduvad palju silmnähtavamalt ja nende puhastamine reisil on tunduvalt raskem. Kui plaanid kaasa võtta näiteks valge kleidi/püksid, et seda mitmel päeval kanda, siis tegelikkus võib osutuda muuks. Pikema reisi puhul tasub end kindlasti kurssi viia sihtriigis pesupesemine võimalustega, et ühtviisi siis ka vähem riideid kaasa võtta. Tihti võib see olla mõne tunni küsimus ja "tänaval" on see teenus tunduvalt soodsam kui hotellis.
Reisiföön, Maximas oli ~10€ - superleid! Käepide on kokku klapitav. Saingi oma sajand vana pisikese fööni välja vahetatud
  • Soovitan igaks juhuks kõik riided pakkimiseks pahupidi keerata, eriti kui juhtud olema inimene, kellega ikka juhtub. Sellisel juhul on suur võimalus, et suudad kogemata näiteks meigiste sõrmedega valgest särgist haarata või jalatsitega heledaid teksaseid riivata.
  • Reisi jaoks ei ole mõtet kaasa võtta mingeid "ägedaid" riideid, mida sa muidu ei kannaks või milles end mugavalt ei tunne. Suure tõenäosusega ei pane sa neid ka reisil selga.
  • Hügieenitarbed ja lõhnad tasub igaks juhuks pakkida eraldi veekindlasse kotti (nt minigripid, ziplock kotid), sest isegi tossu sisse peidetud ja sokkidega pehmendatud lõhnaõli võib siiski puruneda. Parem karta kui kahetseda. 
  • Käterätt - enamus hotellides/korterites on siiski rätid olemas ja oma rätiku kaasa vedamine on pigem lisaraskus. Kui rannas on rätt eraldi laenutamise eest siis ilmselt on võimalusel soodsam osta rätt kohapealt ja see ka pärast sinna jätta.
  • Asju kohvrisse pakkides jälgi, et rasked asjad oleks all (rataste pool), vastasel juhul hakkavad hakkavad rasked asjad teiste asjade peale vajuma ja suruma ja raskus jaotub ebaühtlaselt.
  • Rannajalatsid - kui juba tead ette, et peatumiskohas on kivine rand või näiteks oht merisiilikute otsa astuda siis soovitan juba Eestist rannajalatsid ära osta. Suht hea valiku ja hinnaga neid Prismas näinud. Eriti head on need lastele (kaitsevad tegelikult ka kuuma liiva eest).
  • Vähemalt ühe korra pärast pakkimist võiks korra kõik asjad uuesti läbi mõelda, et kas seda on ikka kaasa vaja, kas see ikka kindlasti meeldib ja näiteks leiab ka kandmist. Kas on ikka näiteks vaja kaasa vedada fööni, lokitange ja sirgendajat?! Elektrilise raseerija/epilaatori asemel nt raseerija jmt. Mida ma kindlasti kaasa ei paki on kontsakingad - ükskõik kui ilus see idee ei tundu siis tean, et lõpuks ma kahetseks (va kui ongi tõesti kuskile üritusele, nt pulma minek). Kui pidulikumaid kingi vaja siis pigem võtta näiteks platvormid.

Tellisin endale joomist kokku sobivad jalatsikoti (mahutas kaks paari kingi), kosmeetikakoti + pakkimiskuubikud (3 erinevas suuruses kuubikut ja 3 kinnist kotti). Tegin nö paari pildi jaoks ka proovi pakkimise ja hetkel jäi pisem kuubik üle (ka teised ei saanud täitsa täis) + kaks kotti.
Kõikidest kohtadest kus ma tellinud olen julgen joomi vääääga soovitada, ükski asi pole siiani kaduma läinud ja enamus asju jõuavad kahe-kolme nädalaga kohale, lisaks saab ka enamusi neist jälgida (mida küll omniva ei tunnista ja väidetavalt olevat tegu "ennustamisega").

Lisan ka tooted, tasub vaadata ka teisi müüjaid ja pakkumisi, kvaliteedi poolest olen kõigega rahul. Samad asjad on ka ebayst müügil ja ilmselt ka aliexpressis ja wishis. Kuid võrreldes ebayga tulevad joomi asjad pm 2x kiiremini kohale. Kosmeetikakott näeb natukene tuhmim välja kui teised (pole päris sama kangas), aga muidu ütleks küll, et tegu sama komplektiga. Kosmeetikakott pildil üleval paremal.

Jalatsikott - Nüüd 3€, tellides oli 2€, F suuruses kott mahutad kõrgema tallaga espadrillid ja madalad sandaalid |  Kosmeetikakott - Nüüd 3€, tellides oli 2,80€ | Pakkimiskuubikute komplekt - Nüüd 10€, kui tellisin oli 9€



Ahjaa, teine maru hea leid oli Tigerist pagasikaal 4€ (patarei kaasas). Ehk minu proovipakkimise kogukaal sai hetkel 7kg, millest siis suur osa on kott ise... Kotis kahed jalanõud, pintsak, retuusid, kahed lühkarid, maikad-särgid-bikiinid-pesu-sokid, reisiföön... Lisandub siis veel meigindus ja hügieenitooted. 10 kg saan ehk kokku kui miski idee veel tuleb mida lisada. Aga kuna kaaslasel samasugune kohver ja ma kujutan ette, et ta ehk võtabki miski kokku 5kg jagu (koos kohvriga) asju kaasa siis tagasitulles on pagasikaal ka maru hea, et saan vajadusel oma oste tema kohvrisse jagada ja ei pea ülekilode pärast muretsema :D


1 kommentaar

Anonüümne ütles ...

Nii head postitused! Ise detsembril reisile seega tulid need väga heal ajal