Rullmassaaž - BeautifulMe kehasalongis


Eelmisel nädalal panin suht emotsioonide ajel endale aja rullmassaaži, mida Tartus pakub BeautifulMe kehasalong. Neil on salongid lisaks ka Tallinnas ja Pärnus, kuid rullmassaaži masin on olemas nii mõneski teises salongis. Ma isegi ei mäleta enam, kus antud reklaami nägin - telekas? Igatahes kusagilt jooksis see mulle uuesti eelmisel nädalal silme ette ja otsustasin, et tahan ära proovida. Üks kord maksab 22€, näiteks detsembri Mari ajakirjas on selle kohta natukene pikem artikkel ja saab välja lõigata kupongi, millega on hind 22€ asemel 19€.




Ma küll uurisin antud masina ja nn protseduuri kohta, et eelkõige on masin mõeldud just lümfidele ja selle kaasabil aitab toniseerida/pinguldada nahka ja kaotada ka kaalu. Ma võibolla selles osas tegin valesti, et ma ei mõõtnud ega ka kaalu puudumisel ei kaalunud end varem - lähtun ainult enesetundest. Masina kiiruseks jäi minu puhul 60 pööret minutis (teenindaja ütles muidu, et esimese korra omadel tavaliselt 55, aga kui lasi mul korra 55 proovida siis 60 oli mõnusam).

Enesetundest lähtudes ma lootsin, et see on kuidagi natuke rohkem... lõõgastavam/masseerivam/pingeid vabastavam. Kes on kunagi puidust massaažiharja kasutanud siis see oligi rohkem selline survetunne - ärge valesti aru saage, ülimõnus oli! Kuid iga poosi jaoks oli mõeldud 4 minutit (nt jalatallad 4 min, sääred 4 min, kuid eraldi olid korda mööda kintsu sisemised küljed, välimised küljed, eest, tagant + tuharad), siis minu jaoks ehk jäi talla alt ja säärtelt justkui seda aega väheks ning selja puhul ma väga sellist tuntavat massaaži leevendust ei tundnud. Samas jällegi oli pärast protseduuri lõppu keha hästi mõnusalt kerge. Kuid eks eelkõige ongi asjal teine eesmärk - kiirendada ja parandada lümfide tööd. Näiteks aitab see rullmassaaž kaasa ka tselluliidi ja sangade kaotamisele.


Kogu protseduur toimus lihtsalt - koha peal on olemas vahetusriided (sokid, retuusid, maika) ning kaasa antakse veepudel, mida siis enne protseduuri + ajal tühjaks juua. Samuti on ka hästi tähtis juua järgnevad päevad (lisaks sellele, et üleüldse vett piisavalt tarbida). Masinal on sisse ehitatud ka infrapuna, mis protseduuri ajal annab mõnusalt sooja ja kiirendab tulemuste saamist (võimalik välja lülitada), lisaks ka värviteraapia. Samuti on olemas masinas ka kollageenlambid (samuti võimalik välja lülitada). Ruumis on seinal suur telekas, kus kohas jookseb video, mis täpselt näitab, mis asendeid võtta ja kuidas olla ning asendite vahetamiseks jääb masin korra 5 sekundiks seisma - seega mitte midagi rasket pole. Videos näidatakse uus võetav asend ka enne ette kui masin seisma jääb kui seinal on ka piltidega juhendid igaks uueks asendiks (juhisega, kuidas masina suhtes olla, kas ees või taga). Kuna oluline on, et masin rulliks südame poole.


Tegelikult isegi otseselt kaalu ja sentimeetreid jälgimata on tegelikult tegu ühe mõnusa kehahooldusprotseduuriga, mille kasulikkuses ma isegi ei kahtle. Taoline massaaz kindlasti kiirendab ainuüksi ka vereringe tööd ja parandab verevarustust. Hetkel ma kahjuks ei oska kaasa rääkida, et kas ja kui kiiresti mingeid tulemusi näha on (ja kas mul ühest korrast käimisest nähtavat kasu on), siis enesetundele mõjub kindlasti mõnusalt. Samuti ei peaks sinna pelgama keegi minna - mis üllatav oli oligi see, et sel ajal kui minu aeg oli, oli salongis ka kolm meest ja täiesti erinevast vanusest, noorim ehk kahekümnendate keskpaigas ja vanim ehk isegi neljakümendate lõpus. Lisaks siis muidugi naised.

Olles lugenud erinevaid kogemusi siis mina füüsilist väsimust, et oleks justkui trenni teinud ei tundnud - samuti polnud need asendid minu jaoks kuidagi rasked (kel nt raske kükkis olla vmt, on ka abiks üks pingike). Kuid samas üks 60min protseduur pidi põletama vist ~360 kcal ringis - seega kehale täiesti tuntav. Minu jaoks oli see pigem tõesti rohkem just keha virgutav. Ma kartsin küll, et järsku on mul pärast justkui peksasaanu tunne kuid ei ole midagi hullu - ja nagu öeldud, saab kiirust paluda vähemaks panna! Kõhuasendi puhul sain küll mitu korda puusakondi pihta (ja selle vastu ka hoiatati), aga vast sinikaid ei teki (jäi silma, et mõnedki on sinikatega lahkunud ja mul tulevad need vääääga kergelt).



Kohe kindlasti julgen soovitada minna rullmassaaži proovima. Kogu see olemine seal oli hästi mõnus ja hubane, mis kutsub tagasi. Salongi sisustus ja olemus oli lihtsalt ülikutsuv ja teenindus oli viimase peal. Mulle endale tundub, et ühest korrast on natuke vähe, et põhjalikku arvamust kujundada - peaks ikka uuesti minema!

2 kommentaari

Anonüümne ütles ...

Kas rasedad tohivad ka seda kasutada?

Kissu ütles ...

Ausalt öelda, ma jään õige vastuse võlgu, kuna seal on kaasatud ka kõhu ja sangade massaaž, aga usun, et need saab samal ajal miski muu poosiga asendada. Nende kodulehelt lugedes oli vastunäidustatud ainult riskiraseduse puhul (ja rinnaga toitmine). Seega ilmselt võib - aga usun, et igaks juhuks tasub enne arsti või nendega konsulteerida.
Täpsemalt muidu kirjas siin: https://www.kehasalong.ee/single-post/lumfisolmede-ulesanded-ja-rullmassaa%C5%BE