Haiglakott (sünnituseks)

Mulle jubedalt meeldib pikalt ette planeerida ja nimekirju teha. Otseloomulikult tegin endale excelisse varakult nimekirja asjadest, mida tahan haiglakotti pakkida, sh, et mis ostma pean, kas on ostetud ja kas on kotis. Mõningad asjad sain varakult kotti ära panna, mõned asjad on vaja visata viimasel hetkel.

Mingil määral võib sünnituskoti sisu erineda ka haiglast kui sellest, et mu sünnitus jäi koroonaaega (ning punase ohtutasemega), seega pole täpselt teada, et kui pikalt ja kaua pean (üksi) haiglas olema, kui palju liikuda saab ja kui palju asju juurde saab saata.

Otseloomulikult satutakse ka sünnitama ilma haiglakotita (oluline, et ID kaart ja rasedakaart oleks alati kotis) ja tegelikult saab ka ainult haigla asjadega hakkama. Mingitel tingimustel on võimalik ka asju juurde saata (koroona ajal lihtsalt keerulisem). 

Kaaslasega sünnitama minnes ei tohiks ka teda unustada ehk kaaslasele samuti hügieenitarbed, vahetusriided, söögikraam.

! Alustasin postitust enne sünnitama minekut ja pool kohvrit oli igaks juhuks juba detsembri alguseks kokku pakitud. Lõpuks sündis pea 2 nädalat üle tähtaja ning läks erakorraliseks keisriks. 

Nimekirjas olevatest asjadest sisuliselt jäi ainult kasutamata hõbedasprei ja multi-gyn kompressid. Kuna läksin esilekutsumisele ja pärast keisrit hoiti haiglas veel tavapärasest kauem siis kulus ka sülearvuti ära, kaamerat ei võtnud. Olen niii rahul, et igaks juhuks pakkisin ja arvestasin ette pikema olekuga kui vaid paari põhi asjaga. Muretseja nagu ma olen.

Ise sain haigla toidust kõhu täis. Ei tekkinud kordagi olukorda, kus söögivahe väga pikaks veniks, küll aga esimese veepudeli avasin juba esilekutsumisele minnes oodates, et pissiproovi anda. Peale keisrit olin ise täiesti kutu ning eraldi palatis, st mu oma asju nagunii polnud (paljudel õhtul-öösel sünnitajatel on sünnitusjärgselt just meeletu nälg ja esimene toit siis hommikul). Kotist läksid käiku igasugune veekraam, šokolaadipiim, šokolaad - st mul oli magusaisu, koridorist sai kakaod ka. Küll, aga kaaslasel kulus nö rohkem soolaseid snäkke (söögikorrad olid ca 8, 12 ja 17). Pärast keisrit olin oma joogitopsi üle vääääga õnnelik, kuna igasugune liigutamine, istuma ajamine, et tassist või suurest pudelist juua oli ikka väga valus. TÜKis puudus perepalati voodis ka normaalne võimalus, et seljaga voodis istukile ajamine. 



ENDALE

ID kaart + rasedakaart (peaks rasedana alati kaasas olema)

Tel + laadija - kui telefon on pea alati kaasas, siis laadija võib tihti maha ununeda. Kui niisamagi kontrolli minna siis oleks hea kui nt varulaadija, akupank oleks alati oma põhikotis.

Villased sokid +/ kampsun (sünnituse ajal ja peale sünnitust pidi paljudel väga külm olema, mul talvine sünnitus ka)

Juuksehari + patsikumm

Vahetusjalatsid/sussid

Energiabatoonid, glükoositabletid ja söök (endale kui tugiisikule, nt pikemalt sünnituseelses olles võib olla kasu kui näksimist kaasas. Samuti on õhtused toidukorrad üpriski vara ja nt õhtul sünnitades ei pruugi vastu hommikut süüa saada ning paljudel on peale sünnitust suur isu / energiavajadus. Sh peab arvestama ka, et kui ise süüa ei taha siis tugiisik võib ka sünnituse ajal tahta)

Mugav joogitops (kust hea pikali juua)

Ravimid (ehk siin rohud, mis sul vaja igapäevaselt võtta)

Hügiteenitarbed ehk Šampoon, palsam, dušigeel, deodorant (/raseerija), hambahari+hambapasta  - nt kuivšampoon ja palsam võtavad vähe ruumi, hambapastaid on reisisuuruses

Hügieeniline huulepulk 

Kojuminekuriided (kunagi ei tea, kas mineku riided puhtaks jäävad), sh aluspesu

Haiglas olekuks mugavad riided nt t-särke, imetamisrinnahoidjad vmt (kui haigla riideid ei taha)

Rätik (TÜK nimekirjas, üldiselt haiglas olemas, aga pisikesed/ei vahetata tihti)

Kaamera +/ Sülearvuti+laadija (valikuline, nt esilekutsumisega võib sünnitus võtta ka mitu päeva siis tegevust vaja, kaamera kui tahta haiglas kohe beebist/sünnitusest pilte teha)


BEEBILE

Turvahäll (autosse jätta)

Niisked salvrätikud (valikuline, TÜK soovitas eelistada siiski paljast vett)

Kojutoomisriided 

Varumähkmed (juhul kui nt koju pikem sõit, haiglas oleku ajaks on beebile mähkmed kõikjal olemas, samas mugav kui endal on ka varu juhul kui otsa saab vmt)

Küünekäärid 

Kottkombe (talvebeebile, sobilik turvahälli)


APTEEGIST 

Rinnakompressid +/ Muligyn kompressid 

Hõbedasprei 

Niisked salvrätikud endale (see saadud soovitus, et alguses võib olla ka alt veega pesemine valus siis mugav kasutada. Samuti sobivad nt enda puhastamiseks, meigi eemalduseks)

Duphalac (enamusel rasedana kõhukinnisusega probleem, peale sünnitust hea kui kõht poleks kinni, kuid TÜK pakkus ka kohapeal, et neil anda mingeid rohte kui vaja)

Rinnapadjad 

Sidemed + Võrkpüksid (mitmed haiged varustavad esimese päeva sidemetega ja eeldavad, et ülejäänud omal)

Nibukreem + pepukreem (bepanthen sobib mõlemaks sh hügieenilise asemel)


Kommentaare ei ole