Lapsetuba - valmis! (ehk juttu mööblist)

 

Lapsetuba on lõpuks valmis, noh, ca 95%. Ma ei saa öelda, et ideaalne, et tehke samamoodi kui mina, aga ma ise olen rahul. Toa sisustamisega alustasime tegelikult juba enne kui ei teadnud, mis soost laps sünnib - st roheline tapeet ja roheline voodi said näiteks juba enne tellitud. Mõtlesin, et sobiks nii tüdrukule kui poisile, kui vajadusel saaksin tulevikus ka uuesti kasutada.

Tuba, mis lapsetoaks sai on II korrusel ja 10,5m2, kaldlae alune tuba, kus ühes seinas kohe seina ääres aken. Ehk tuba on üpriski pisikene ja päris palju oli mõtlemist, et kuidas täpselt asju paigutada, et mugav ja ilus oleks. Üleval korrusel on vaid veel meie magamistuba ja alumisel korrusel hetkel kontor/külalistetuba, seega sai just ostes juba paika pandud, et esialgu vähemalt too tuba saab lastetoaks. 


Need kleebised laes on just selline asi, mis on minu jaoks kohati nii imal ja, et kõigil on... Samas mingi aeg ma aliexpressist need tellisin ja kui tuba oli enam vähem valmis siis tundus see voodi kohal olev ala nii tühi. Kuna tegu on kaldlaega siis ega väga palju variante seda rõõmsamaks muuta ei ole. Seega sai mõeldud, et vahet pole - proovime need kleebised ära, kui ei sobi või üle viskab on neid iga kell meeletult kerge eemaldada. Seega hetkel nad jäid, kuna muutsid toa natuke rohkem lapselikuks ja samas ehk on põnnil ka tore magama jäädes neid loomakesi vaadata.


Mööbli valikul proovisin väga palju lähtuda sellest, et asjad oleks pikemalt kasutatavad kui vaid beebiea. Näiteks mähkimislauda ei hakanud ostma, vaid võtsime ikeast kõige suurema hemnes kummuti - pealset saan hetkel kasutada mugavalt mähkimislauana ning hiljem kui suurem on saab vajadusel ka ise kummuti sahtlist asju kätte. Suurem kapp/riidekapp lihtsalt sööks toa väga ära.

Algselt olid ka seinad sama värvi valged, mis ülejäänud majas, mis mujal on ilus, aga lastetoas mõjus kuidagi hallilt ja külmalt. Seega pärast pikka valimist sai otsustatud tikkurila F470 snowhite tooni kasuks. Raske oli valida toonis, mis poleks liiga kollane või roosa, samuti juba kogemusest teadsin, et värv jääb kindlasti seinas tumedam kui kaardil, ehk leides enam-vähem tooni, mis mulle meeldis, valisin sellest heledama tooni. Valgega on kontrast täiesti olemas, mu maitse järgi ehk isegi siiski natuke liiga tume ja beezikas, aga tuba on samas koheselt palju soojem ja "pehmem".


Tuppa sai ostetud ka puidust võrevoodi, oleks saanud voodit ka tunduvalt soodsamalt, aga mulle nii meeldis see välimus. Algselt oli plaan üks külg maha võtta ja see voodi kõrvale panna, kuid leidsin siiski järelturult hoopis vooditasku. Nii jääb see voodi siiski sinna tuppa ehk plaan on siis umbes poole aastaselt (kui vooditaskusse enam ei mahu) harjutada ta ehk eraldi tuppa magama. Voodi on vene toodang ja pikendatav, seega ostsin koheselt ka pikenduskomplekti ära, kuna lihtsalt aasta-paari pärast ei pruugiks sobivat pikendust saada. Suurema madratsi vaid jätsin ostmata, kuna pikenduskomplekti mõõduga on õnneks ka teistel tootjatel selle mõõduga madratseid olemas.


Sellel hetkel kui ma tapeedi ostmiseni jõudsin, avastasin hiljem, et olin seda sama tapeeti juba kunagi varem imetlenud ja isegi endale salvestanud, et meeles oleks. Teadsin, et tahaks ühte seina lastetuppa sobilikku tapeeti, mis ei oleks liiga titelik või täiesti tavaline. Poisile asju valides olen avastanud, et mulle ei meeldi üldse asjad, mis on liiga lapselikult joonistatud või igasugused traktorid-draakonid temaatikaga, sh riietel. Meeldivad just sellised tõetruude loomadega joonistused ja mustrid.

Tapeet sai just uksepoolsesse seina, kuna tapeet on reaalsuses üpriski tume siis oli just see sein selline, kus ta ei mõjuks tuba väiksemaks tegevamalt ja samas on seal seina kõrval kohe ka maast-laeni kitsas aken. Sinna akna ette ideaalis miskit ka panna ei tahaks (nt kirjutuslauda vmt) seega sai sellest seinast selline efektsein, kuhu ette seadsin imetamiseks/muinasjutu lugemiseks tooli ja hetkel raamatu/mänguasjakasti. Plaan on mingi hetk ka ikeast seina raamaturiiuleid lisada, aga pole kindel, kas tapeediga seina tahan neid panna...


Aknaalune sein on hetkel tühi, st hoian seal hetkel lamamistooli (mille sees vann), mis lõpuks läheb alumisele korrusele, vankrit (hakkame ilmselt all vannitoas hoidma) ja turvahälli raamiga (raam läheb auto pagasnikusse). Tulevikus ilmselt teeks sinna mängunurga - kas tuleb sinna tipi telk, pallimeri, joonistuslaud vmt näitab aeg. Hetkel panime sinna igatahes beebikiigu.

Kummuti juures on ka üks kallax diy projekt, kuna tahtsin mingit pisemat hoiuruumi juurde seega tegime sellise pisikese montessori stiilis riidekapi, kust laps saab tulevikus ise asju kätte. Kallaxi riiul häirib mind hetkel seal toas kõige rohkem, kuna on kohe täispuidust hemnes kummuti kõrval ja nad justkui ei sobi väga kokku. Plaanin igatahes veel paigutusega mängida ja ehk tuleb mingi parem idee.


Puidust stange-mähmke konteineri riiuli tegi kaaslane minu nõudmistel ja seinariiul on samuti ikeast.


Tean, et olen mingites asjades väga ette rutanud ja kasutusaeg ei tule niipea (kiik, kallaxi kapp, jooksuratas, mõned lasteraamatud), kuid mingites asjades olen lähtunud, et kui on hea diil ja nagunii tahan ostan ära (loodan, et ise varem ära ei tüdine). See Little Dutchi jooksuratas on minu arvates ka seni kuni kasutada jõuab ilus sisustuselement. Lisaks see, et mulle meeldib, et tuba on terviklik ja valmis.

Mulle endale vähemalt tundub, et tuba mööbli ja lahendusega sai suht unisex. 



1 kommentaar

Anonüümne ütles ...

Väga ilus tuba! :)