Kummutist öökappideks ehk IKEA RAST DIY

 Mõtlesin, et jätkan viimase postitusega ja jagan üht ilma igasuguste protsessipiltideta DIY postitust. Käisime puhkuse alguses Riias IKEAs ja täpselt päevad enne minekut sattusin ühe youtube video peale, kus tehti IKEA RAST kummutist endale öökapid ja sealt hakkas mu idee edasi peas keerlema. 

Alguses videos eemaldati alumine kummuti sahtel ja tehti sinna riiul, kuid ma otsustasin, et tahan ülesse seda vaba ava (mega hea sülearvuti sinna panna). Kuigi ma vahepeal sattusin ühtede öökappide otsa, mis mulle meeldisid, aga olid natukene väiksed ja 130€/tk siis see DIY meeldis mulle tunduvalt rohkem. 

Lisaks värvimisele oligi ilmselt "suurim" DIY osa see, et oli vaja lisada pealmise plaadiga samas mõõdus puidust plaat väikeste nurkadega ülemise sahtli kohale, et tekiks sinna lahtine sahtel. Muus osas on kõik "originaal" ehk lihtsalt üle värvitud, kapinupu augud oli ka juba sahtli esipaneelidel sisse puuritud, mille tõttu asendasingi puidust nupud metallist nuppudega. Mõtlesin küll korraks ühe käepideme või ühe nupu peale keskel, aga õnneks tegelikutl avaneb sahtel ilusti ka siis kui enda voodipoolsest nupust sahtlit lahti tõmban.


Maksumus:
IKEA RAST kummut 29€/tk (Riia IKEAS)

Puit riiulile ~8€, leidsin vist 18mm paksuse tüki ja oli ehk 1200-500mm, millest sai lõigates täpselt 2 tükki ja natuke jäi ülegi.

Mööblinurgad riiulile kandmiseks 8 tk umbes ~0.32€/tk

Värv ~10€ purk, sai väga mitu kihti ja natuke jäi ülegi. Vivacolor Furniture 30 toonis TVT N499

Kapinupud - kui ei eksi siis K-rauta ja ~1,7€/tk


Ilma igasuguse töötluseta näeb RAST kummut selline välja. Protsessist ei teinud pilte sest värvisin seda samal ajal kontori seinaga ja kõik IKEA mööbel ja asjad, mis otsime said sinna tuppa kokku kuhjatud (kuna me kasse varasemalt sinna ei lasknud siis oli hea eest ära panna). Nüüd kontor peaaegu juba valmis, ootab veel järgmist DIY projekti, kus üks vana laud vaja korda teha ja koos tooliga üle värvida.

Ainus pilt protsessist alguses kui esimese kapi raamile ühe kihi peale sain. 



Algne öökapp, mida ma vaatasin, et võiks meile sobida oli selline, näinud seda hinnaga vahemikus 120-150€ 

Öökapp Paris AQ-170443 - ON24 Sisustuskaubamaja

Tegelikult annaks ka ise natukene iluliistude, nuppude/käepidemete asukohaga jmt mängida, aga sellise mu esimese väikese DIY projektina oli see huvitav ja tundub, et ka sobib. Tooli asukohta hetkel veel mõtlen, et kas jätan selle sinna (väiksem kass võttis selle kohe enda pesaks) või teisaldan suurde tuppa või kontorisse. 

Öölamp ja pilt ning raam on Kukupesast; tool kasutatuna osta.ee'st.






Kommentaare ei ole