Kiire lasanje cannellonidega




Koostöös Delminaoga (sellest kunagi pikemalt) sain katsetamiseks erinevaid potte-panne ja nüüd lihtsalt proovin võimalikult palju teha kodus selliseid retsepte ja sööke, et neid ära kasutada ja samas ehk ka natukene ilusamaid pilte saaks. Kõige suuremaks miinuseks on see, et õhtud on endiselt niiiii pimedad, mis raskendab normaalsete piltite saamist metsikult.

Aastate jooksul on mul tekkinud mitu varjanti lasanjet - kiirem ja aeglasem. Antud retsept on kiire variant ja sobib neile, kes soovivad võimalikult lihtsalt lasanjet teha. Pikemal variandiga teen ise ka tomatipasta (purustatud tomatitest, värske küüslaugu ja sibulaga) ja juustukastme ning tihti läheb vahele ka muid lisandeid (näiteks hallitusjuust!). Ning kui lasanjeplaate olen tihti enne kuumas vees leotanud (kippusid muidu kõvaks jääma) siis cannellonid on siiani alati ahjus pehmeks küpsenud! Minu retseptide puhul on see, et ma ei jälgi kunagi piinliku täpsusega koguseid, maitsestan iga kord vastavalt tujule ja tihti olen kastmeks kasutanud seda, mida kodus olemas (on siiani alati küpsenud valmis nii piima kui muude koortega). Aga see tekitab mu retseptide puhul ka parajalt segadust, kuna tekib nii palju täiendusi ja jutte juurde. Üldiselt pole ma kunagi retseptides kinni, vaid olen loov! On hädakorral saanud ka koore puudumisel tehtud ise kastet hapukoorestki. Ning kes tahab rohkem maitsenüansse siis selleks sobivad väga hästi erinevad juustud - kui on kodus poolikut sinihallitusjuustu, parmesani vmt pange aga julgelt sisse ja täpselt nii palju kui endale meeldib! Samuti ei pea piirduma ühe kihiga vaid võib alati mitu kihti laduda - oleneb palju sööjaid on.


Vaja:
* 500 g hakkliha
* Cannellonid (minu kogusest tuli u 15 tk)
* Purk tomatipastat, mis on juba ürtidega/basiilikuga maitsestatud
* Riivjuust
* 200g toidukoort (puudumisel sobib väga hästi ka kohvikoor/vahukoor/piim)
* Valmis kastmepulber - näiteks maggie koore-ürdikaste või  nelja-juustu kaste
* Maitseained vastavalt soovile

Valmistamine:
* Pane ahi sooja
* Praen hakkliha pannil kuni on küps/pruun (arvestage, et küpseb veel ahjus edasi) ja maitsestan maitseainetega (sool, pipar+sidrun, jahvatatud küüslauk)
* Lisan hakklihale maitsestatud tomatipasta/pastakastme ja küpsetan veel natuke
* Segan külma toidukoore kastmepulbriga ja lasen keema (kiirendab ahjus küpsemist).
* Täidan cannellonid hakkliha-tomatipastaga (alumist poolt on hea vastu plaati hoida ja siis järsult ümber keerata, kuna sisu kipub välja tulema. Hakkliha peaks olema võimalikult peen ja väike lusikas on suureks abiks.) Kui tomatipastat jääb alles siis olen selle pannud lihtsalt kõige peale
* Valan cannellonid kastmega üle
* Panen peale riivjuustu vastavalt soovile. Võib kasutada ka mozarellat, hallitusjuustu, cheddarit vmt juustu vastavalt oma maitsele või sellele, mis kapis leidub

ja lähebki ahju u 175/200 kraadi juures. Küpsetan seni kuni lasanje on pealt kuldpruun - otseselt küpsemist rohkem ei vajagi kui see, et pasta pehmeks läheks ja juust sulaks. Olenevalt oma ahjust ja kraadist läheb umbes 30 minutit.






Kommentaare ei ole