Mu helesinine suksu (linnaratas)

Ostsin siin kuu-paar tagasi linnaratta, kuna lihtsalt tuli tahtmine. Mõtlesin küll, et hakkan rattaga iga päev tööl käima, aga kohati on ikka nii läinud, et alguses käisin tihti siis nüüd on ratas rohkem seisnud. Kuid suvi alles ees ja peab end käsile võtma.

Kuna ennast tundes ma juba teadsin, et suht suur võimalus on, et ratas võib ka rohkem seista kui kasutust leida siis üritasingi leida oma nõudmistele (linnaratas, meeldid välimus, 3+ käiku) kõige soodsama hinnaga ratast ja valikusse jäi Hansapost. Minu rattaks on Romet Vintage D, kuid seda hetkel enam seal lehel ei näinud, samas päris mitmed firmad müüvad veel antud ratas (roheline on hansapostis olemas, aga limited variant - ma nüüd ei võrrelnud, et mis neil vahet kui on). Ratas oli 189€, kuid sinna juurde läks veel rattalukk ca 20€, rattakorv ca 20€, rattakell ca 8€. Jm kulud, mida sisse ei arvestanud näiteks metallist kinnitus rattale + uus tabalukk uksele. Rattaluku ostsin rademarist u-luku ja sellise, mida annab raamile kinnitada, aga vaatasin, et see jääb ikka maru inetu :(

Tuled olid kohe küljes (dünamoga ehk laevad end ise sõites), tegelikult oli ka rattakell kaasas (kuigi kirjelduses polnud), aga tavaline hõbedane. Et olen oma lillelisega vääääga rahul.
Ainus, mida ehk keegi targem teab öelda on see, et seaduse järgi peaksid vist kodarates ka helkurid olema - mul seal pole, kuid mõlema rehvi mõlemad küljes on täispikkuses helkurribaga. Samas pimedas ma ei juhtu sõitma ka.

Ratta enda kohta nii palju, et ma ei saaks öelda, et see nüüd ülikvaliteetne on (näiteks peamegi nüüd käigud üle vaatama, sest vahepeal ei taha käike vahetada või siis vahetab suvalisel hetkel/august sõites neid ise) ning mingil põhjusel täna avastasime, et tagumine rehv on tühjemaks läinud (kusjuures ratas tuli täis rehvidega, aga ikka väga tükkideks võetuna). Samas usun, et oma hinna eest on ratast enam kui küll ja sellisteks pisemateks sõitudeks (tööle mul näiteks 4 km, üks ots ca 20 min) on antud ratas täiesti piisav. Muidu ratas ise (keevitused, sadul, lenksud, pedaalid jmt) tundub väga hea kvaliteediga - ei ole millegi üle nuriseda. Ning sadul on väga mugav!






 Rattakell nagu mainitud hawaii expressist ja korv kaup24st. Punutud korvi oli hääästi raske leida, eriti just soodsas hinnaklassis. Enamus olid siiski, kas metallist või miski 80€. Kui kellelegi korv huvi pakkus siis kahjuks on see küll seal välja müüdud, aga taoliste asjadega millega mul kiiret pole (mul olid rattalukk, korv, kell miski nädal enne kui ratas saabus juba käes :D ) lappan alati erinevaid veebipoode läbi, sest tihti on täiesti teistsugune valik ja soodsam hind kui kauplustes.



Kommentaare ei ole