Kreemine kõrvitsapüreesupp (ingveri ja peekoniga)

Mõtlesin, et jagan oma eilset kõrvitsa püreesupi retsepti. Ma ise kõrvitsat tegelikult muidu ei söö (ega seda väga peale marineeritud variandina valikusse polegi sattunud), aga aastad tagasi sai korra kõrvitsapüreesuppi söödud ja mäletan, et ülihea oli. Umbes mäletasin, mis isa tookord sinna supisisse pani ja lappasin netis retsepte ja nii lõpuks miskit enda maitsele kokku saigi. Aga avastasin, et toores kõrvits maitseb samuti imehea ja järgmisena ongi plaanis ameerika stiilis kõrvitsapirukas ära proovida.

Ma lisasin supile kuhjaga teelusikatäiega ingverit ja sai hästi mõnusalt ingverile, mis kohe seest soojaks võtab, kes ingverit niiväga ei armasta soovitan kindlasti vähem panna (maitstke näiteks vahepeal). Kuid ingver selles supis annab just sellise hästi mõnusa sügisesse sobiva ja soojendava supi maitse, olles samal ajal justkui õrnalt idamaine.





Kasutasin:
  • 1,5 kg (muskaat)kõrvitsat (kaal koorega, oli lahti lõigatud sektor)
  • keskmises suuruses bataat
  • 1 köögiviljapuljong (see geeljas, Knorrilt) 
  • 200 g merevaiku
  • 200 ml kookospiima
  • 1/2 tl jahvatatud ingverit
  • 1 sibul
  • peekon (peale puistamiseks)

    Sellest kogusest tuli meil u 2 l suppi.
Kuna ma olin mõnevõrra laisk siis otsustasin keetmise asemel köögiviljad ahjus valmistada ehk esimesena paningi ahju sooja (200 kraadi). Tükeldasin kõrvitsa, bataadi ja sibula keskmise suurusega tükkideks ja panin ahjuvormi. Peale valasin ühes tassis (u 250ml) keevas vees lahustatud puljongi ja valasin köögiviljad sellega üle. Seejärel läksid köögiviljad umbes 35 minutiks ahju küpsema kuni nad noaga katsudes olid pehmed.

Kui köögiviljad olid valmis, valasin nad koos puljongiveega potti, lisasin merevaigu ja kookospiima, jahvatatud ingveri ja purustasin kõik saumiksriga seguks.

Samal ajal küpsetasin ahjus pisikesteks tükkideks lõigatud peekoni. Kes liha juurde ei taha võib otseloomikult peekoni ära jätta, aga krõbedad peekonitükid sobivad püreesupi peale imehästi (kes tahab võib need ka pärast sisse segada).

Kõrvale sõime maitsevõiga ahjus küpsetatud ciabattad - kes soovib võib ciabattast ka kuubikud teha ja samuti supile puistada.



Kommentaare ei ole