Suvepuhkus '17 - Päev II ehk Riia ja Jurmala

Mõtlesin küll, enesekindlalt, et jõuan iga päeva õhtuks pildid arvutisse lasta ja blogisse päeva kokkuvõtte kirjutada. Aga ei tulnud välja, iga päev oli tunne, et aega jääb lihtsalt väheks. Teisel päeval tegime ka sammude rekordi, näitas üle 24 000 sammu.

Teise päeva hommikul ärkasime ca 8 üles ja 9 paiku võtsime suuna Riia Loomaaia poole. Jõudsime sinna põhimõtteliselt kohe avamise ajaks ja loomaaed oli veel inimestes pooltühi. Ma ise ei olnudki Riia Loomaaias varem käinud, seepärast sai ka see sihtpaigana ette võetud. Kui õhtul-öösel ja isegi hommikul tuli korralik vihmasadu, siis loomaaeda jõudes oli juba "ilus" ilm. Ehk vihma ei sadanud, aga nagu pea kogu reisi vältel oli pilves ja just mitte kõige soojem ilm. 






Pärast loomaaeda võtsime suuna Riiga sisse, et miskit süüa hamba alla võtta. Valituks osutus KFC. Kui väljudes nägin, et seal kõrval asus üks usk kuskile poodi siis saigi mõeldud, et võtame korra suuna ka sinna poole. Seal aga leidsime eest mitu mitu korrust poode, kust skoorisin endale ühed Timberlandid, mis mul juba tükimat aega hingel olid, aga ei raatsinud neid endast poodi jätta. Ostetud jalatsid pidin muidugi õhtul kohe jalga panema ja nii lisaks valusatele päkkadele sain ka valusad ja ära hõõrutud jalad...
Linnas ma just väga palju pilte ei teinud ja ega seal väga kaua ei jõudnudki olla - plaan on eraldi Riia reis ette võtta - praegu mõlgub mõttes jõuludepaiku kui jõuluturg jmt on. Aga ehk varemgi.

Kindlasti tahtsin ära käia Spice ja Spice Home's - asju oli palju, aga otseselt miskit osta ei olnud. Ketsid jäidki pm kogu reisi suurimaks ja suht ainsaks ostuks (ülejäänud pigem toidukraam jmt suveniirid). Spice Home asuvast loomapoest võtsin küll kassile 2kg krõbinakoti ja konserve, aga nii Carnilove kui Animonda Carny peaks ka Eestis olemas olema (hinnavahet küll ei tea, võib ka olematu olla). 

Igatahes peale seda võtsime suuna Jurmala poole kuna teiseks ööks oli seal broneeritud tuba Baltic Beach Hotelis. Mõtlen, et teen vist kahe hotelli kohta, kus ööbisime eraldi postitused? Pilte just hotellist endast ei ole, aga võrrelda annab küll.


Õhtul käisime Jurmala peatänaval söömas. Valituks sai Restorans 77 ja burger oli seal imehea. Kindlasti mitte parim, mida saanud, aga komplekt koos coca-colaga 5.70 ja selles hinnaklassis oli see vägagi maitsev.

Jurmala peatänav oli ka vapustavalt äge, igal pool poekesed, mis ka õhtul ca 21-22 paiku veel lahti (nt riidepoed), kõikjal söögikohad, putkad jne. Jurmala rand oli ka hästi ilus ja mõnus, kahju vaid, et rannailma polnud, kuna meie hotell oli nii ranna kaldal kui võimalik ja jaluta vaid üle hoovi ja laudtee randa.


Igatahes Riiga minekuks peaks kindlasti eraldi päeva või mitu võtma, et saaks rahulikult vanalinnas ringi jalutada ja uudistada. Samuti mulle tundub, et Jurmalat (tegelikult ka Liepajat ja Palangat) võiks külastada ikkagi pigem rannahooajal ja natuke suurema seltskonnaga. Kahekesti saab küll jalutada ja uudistada, aga selleks, et olla ja sisse elada (ja ka rannas kõike nautida) läheb rohkem aega.



Kommentaare ei ole