Sidruni toorjuustukook



Kui koogiisu on suur, aga pole ühtegi sobivat lahtikäivat koogivormi siis aitavad välja poes müüdavad fooliumist vormid. Ei näe just kõige ilusam välja, aga samas suvel ka ideaalne lahendus neile, kellele meeldib külakostiks isetehtud kooki kaasa võtta (ei pea pärast muretsema, et kas või kuidas vormi tagasi saaks). Kahjuks aga oli see vorm vist natukene laiem? kui klassikaline seega kook jäi sellevõrra madalam - samas ehk selle võrra ka tahenes kiiremini ja mugav süüa.

Kook jääb selline parajalt magus-hapukas. Endal on mul kombeks koguseid silma järgi mõõta, aga mis selle tegemise üpriski kergeks tegi ongi see, et vajalikud koostisosad ongi sobilikkes kogustes pakendatud (välja arvatud siis küpsised ja või). Sidrunimahla ostsin ka selles valmis sidrunikujulises pakendis. Koogi teeb kergeks see, et seda pole vaja küpsetada, mis aga teisalt raskeks, et selle söömiseks peaks vähemalt ootama ~4-24 h kuni kook külmkapis tahkub.

Mida vaja läheb?

Põhi:
150g digestive küpsiseid
70g võid

Kate:
200 ml vahukoort (suhkur + tuhksuhkur)
250g mascarpone toorjuustu
400g kondenspiima
100 ml sidrunimahla

Kaunistuseks (valikuline) - ehk mida mina kasutasin:
Suhkur
Marjad (külmutatud mustikad)

Kõigepealt purustasin (Simpsoneid vaadates) küpsised ja sulatasin mikrokas või. Seejärel segasin need omavahel ja surusin saadud segu vormi põhja ja panin katte tegemise ajaks külmkappi.

Seejärel vahustada vahukoor paksuks vahuks (ise lisasin ka harjumusest vahustamise ajal natuke suhkrut ja tuhksuhkrut), seejärel segasin kogu aeg segades hulka toasooja mascarpone, kondenspiima ja sidrunimahla. Segasin seni kuni kreem oli ühtlane ja seejärel valasin vormi ning pistsin koogi külmkappi tahenema.

Umbes tund-kaks hiljem kui kook oli ka kapis juba tahenema hakkanud sulatasin pannil natuke suhkrut karamelliks ja seejärel niristasin puulusikaga saadud segu koogile. Suhkru kogust ei oska anda, kuna tegin suurema koguse, millest ülejäänuga tegin karamellkisselli. Ning enne söömist lisasin ka mõned ülessulatatud mustikad koogile.



1 kommentaar

Anonüümne ütles ...

Issver kuidas mulle meeldivad kerged retseptid just sellised kus ei pea iga kogust mõõtma vaid vala välja ja sega kokku. Peab ära proovima, näeb isuäratav välja!