Beebi suvetooted

Laps on neljakuune ja pean ennast nüüd spetsialistiks?! Ei, päris nii see pole. Lihtsalt olles ise "algaja" lapsevanem siis vahepeal tuleb ka endalegi kõikjal infot juurde, mis "kindlasti" vajalik peaks olema. Jagan pigem hetkel oma seisukohast, mida meie see suvi oluliseks peame. *Lisasin postitusele ka tooted linkidena. 



- Suvesisu (jalutuskärru/turvahälli) - Kasutusel turvahällis Easygrow suvesisu, mis laseb ka hällis olles beebi tagumikul ja seljatagusel hingata. Olemas ka suvesisu jalutuskärru (teiselt ringilt) kuid näis millal jalutuskäru osa kasutusele võtame. Sisusid on nii turvahällidele, toolidele kui kärudele.

- Päikesekaitsekreem - Meil NAIF SPF 50 Baby Kuigi eesmärk on beebit eelkõige siiski riiete ja mütside jmt päikese eest kaitsta, kuna nahk on nii õrn, siis mähkimiskotis on siiski igaks juhuks olemas ka päikesekaitsekreem. 

- Putukatõrje - Valituks osutus TheBugSpray, kuna seda võib kasutada juba kuuendast elukuust. Meil veel kuuenda kuuni paar kuud aega, aga siiski igaks juhuks olemas. Kirjas on et kasutada nahale, aga eeldan, et ei tee ka kangale midagi (katsetame) ja seni saab seda näiteks lasta muslinkangale ja panna nt vankrile peale - ehk vajadusel töötab ka nii.

- Päikesevari/rannatelk - Telke on hästi erinevaid, aga ma otsustasin nn Tuulevari Spokey kasuks. 1A lehel oli parima hinnaga, mis leidsin ja tuli kiiresti. Valisin selle, kuna kaitseb päikese eest, kuid samas on palju võrkkangast, et õhk käiks läbi ja ei muutuks umbseks. Varsti tuleb meil Saaremaal käik ette, kus kindlasti ära kulub ning kasutada saab seda ju ka nii koduaias kui veel aastaid. Lisaks oli mul veel oluline, et oleks popup ja ei peaks vaiadega mässama. Telgi eelis varju ees on ka see, et sel on põhi - ehk piisab kui panen mingi teki veel alla lisaks ja saangi beebi sinna pikali panna.

- Suvemüts - Beebi nahk on igati õrn ja vaja kaitsta nii päikese kui ka tuule eest. Suvemütsid on hästi õhulisest kangast ja nokaga, et päike silma ei paistaks.

- Päikeseprillid - Kuna müts ja varjud/kaared alati siiski päikesekaitset ei paku siis on oluline ka beebi silmi päikese eest kaitsta. Ma valisin Hipsterkidi omad, mis peaks sobima 0-2a.

- UPF rannakombe + müts - Lisaks sellele, et beebile on vaja katvaid, aga õhkuläbilaskvaid riideid võiks olla ka üks päikesekaitsega ranna/ujumiskomplekt. Ma sain järelturult ja hetkel neid liigub mitmeid. Nagu muude riietega, beebi ei jõua neid küll läbi kanda KUID päikesele ja veele võib siiski kangas kuluda/väsida ja ei pruugi enam kaitset pakkuda. See on küll läbi Bredeni pilgu, aga natuke avab UPF riiete maailma ja vajalikkust.

- Putukahammustuste vastu - Mul on olemas see paljukiidetud Pure Beginnings mähkmekreem ahvileivapuu ekstraktiga, mis sobib ka putukahammustuse järgselt. Tooted, mis sobivat mitut asja korraga tegema on ringi liikudes ülimalt mõnusad kuna mitme asja asemel piisab vaid ühest ehk ei pea eraldi niisutavat kreemi ka lisaks kaasas kandma.

- Ujumismähkmed

- Kapuutsiga beebirätik - minu lemmikud on sünnist saadik ka peale vanni need Jolleni rätikud.

- Huulepalsam beebidele - nt Sebamedil on selline olemas. Päike, soe ja tuul kuivatavad beebi huuli täpselt samuti nagu meie omasid, eriti kuna kui beebil on kombeks oma käsi lutsuda ja huuled pidevalt märjad on.


Suvises reisiapteegis võiks olla

- paratsetamooli küünlad (ka päikesepiste/põletuse korral võib tekkida palavik/valu kui võib laps lihtsalt külma saada ja palavik tekkida)

- põletusjärgne geel (selline, mis võiks sobida ka päikesepõletuse korral)

- plaastrid - nt sellised on ka beebile sobilikud

- puugilasso

- füsioloogiline lahus - suvel võib igast liiva ja sodi silma lennata, siis saab loputada, sobib ka haavapuhastuseks

- kui termomeeter tundub suur ja kobakas kaasa võtta siis sellised palavikujälgijad mahuvad ka igaks juhuks niisama käekotti ära.

2 kommentaari

Anonüümne ütles ...

Nii hea postitus! Panengi selle peale kohe ühe reisiapteegi kokku ja kotti.

Triinu ütles ...

Nii tihti unustatakse beebi silmi päikese eest kaitsta või arvatakse, et müts/vari on piisav, aga päike paistab silma. Või ostetakse suvalised prillid toidupoest :S